Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITET

FOTO Nastavak ofenzive: Poznati detalji o novom Renaultovom kompaktnom SUV-u, stiže u proljeće

Foto: Renault
1/3
09.02.2024.
u 11:30

Symbioz je dugačak 441 centimetar, pa će taj novi SUV biti najkompaktniji hibrid u Renaultovoj ponudi vozila C-segmenta. Od dosad poznate Renaultove tehnologije uključuje, primjerice, panoramski stakleni krov s tekućim kristalima koji se zatamnjuje bez upotrebe sjenila

Renault je otkrio naziv svog novog obiteljskog modela, kompaktnog C-SUV-a: zvat će se Symbioz. Naziv Symbioz održava novi dizajnerski izričaj marke, dok sam model, navodi francuski proizvođač, spaja užitak u vožnji s naprednom unutrašnjošću i štedljivim motorom E-Tech full hybrid 145. Renault Symbioz bit će predstavljen u proljeće ove godine, a sada je Renault objavio tek fotografije pojedinih segmenata tog noviteta. Symbioz je dugačak 441 centimetar, pa će taj novi SUV biti najkompaktniji hibrid u Renaultovoj ponudi vozila C-segmenta. Njegova je unutrašnjost oblikovana da zadovolji potrebe cijele obitelji, što znači da nudi obilje prostora i veliki kapacitet za pohranu. Od dosad poznate Renaultove tehnologije uključuje, primjerice, panoramski stakleni krov Solarbay nove generacije koji upotrebljava tehnologiju tekućih kristala raspršenih na polimerima (PDLC) i koji se zatamnjuje bez upotrebe sjenila te motor E-Tech full hybrid od 145 KS. Taj bi motor u automobilu za koji se navodi da je lakši od 1500 kilograma trebao osigurati dosta zabavnu vožnju, ali i skromnu potrošnju goriva.

VEZANI ČLANCI:

Foto: Renault

Symbioz (fr. symbiose, izvedeno iz starogrčke riječi symbiosis) znači suživot, vrijednost koja je duboko utkana u Renaultov DNK i njegov slogan „vozila za život” (fr. voitures à vivre). Ta riječ ima sličan oblik u mnogim jezicima (na engleskom je to symbiosis, na španjolskom simbiose, na talijanskom simbiosi, na hrvatskom simbioza), što znači da je lako razumljiva široj publici. Ovaj novitet u Renaultovu C segmentu neće biti usamljen, jer tu ova marka na europskom tržištu ima komplementarnu ponudu električnih i hibridnih vozila: Mégane i Scénic E-Tech electric te od E-Tech full hybrid obitelji dosadašnje modele Austral i Mégane Conquest, od proljeća 2024. i novi kompaktni SUV Symbioz.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije